1. Wat betekent de afkorting "VRV"?

"VRV" is de officieuze benaming voor de republiek Vlaanderen, en staat voor "Virtuele Republiek Vlaanderen".

2. Wat is dan de Republiek Vlaanderen?

De Republiek Vlaanderen is een micronatie. Een micronatie (ten minste, een micronatie zoals de onze) is een virtuele "staat", die enkel bestaat op het internet en geen reëel grondgebied heeft.

3. Zijn jullie een separatistische beweging?

Neen, in tegenstelling tot sommige andere micronaties is échte onafhankelijkheid niet ons doel.

4. Hoe kan ik burger worden van de VRV?

Iedereen kan op eigen aanvraag burger worden van de VRV. In de eerste republiek waren er echter een aantal nepburgers, d.w.z. burgers die niet echt bestonden maar aliassen waren van andere burgers. Om zulke gevallen in de tweede republiek te vermijden, hebben we nu een wat strenger "immigratiebeleid" aangenomen. Tot er een definitieve regeling gevonden wordt, vragen we aan iedereen die burger wil worden om drie getuigenissen van andere burgers te kunnen leveren. Hoe men deze getuigen overtuigd van zijn bestaan, kan u zelf kiezen. U kan bijvoorbeeld een irl (in real life)-ontmoeting met hen hebben, of u kan hen een scan van uw identiteitskaart opsturen, of u kan hen mailen vanuit een onvervalsbaar bedrijfsadres, enz...

5. Is de VRV een Vlaams-nationalistische organisatie?

Neen. De Belgische staatshervorming is een "macronationale" discussie die niet ter zake doet in de VRV. Hoe u in het echte leven hierover (en over andere thema's) denkt, is uw zaak.

6. Wat is het verschil tussen de "eerste republiek" en de "tweede republiek"?

De "eerste republiek" werd uitgeroepen op 29 november 1997 door Gert Geens, en was toen, voor zover wij weten, de enige bestaande Nederlandstalige micronatie. Na een aantal succesvolle jaren hield zij eind 2002, begin 2003 de facto op te bestaan. Eind 2004 [precieze datum zal ik invullen wanneer de tweede republiek uitgeroepen zal worden] grepen een aantal prominente burgers van de eerste republiek de macht en riepen de tweede republiek uit.

7. Hoe ziet het politieke systeem eruit?

Momenteel zijn we nog bezig met het opstellen van een definitieve grondwet. Tot er hiermee een definitieve staatsvorm gevonden zal zijn, is de macht in handen van het Burgerforum, d.w.z. het geheel van de staatsburgers. Er is ook een Voorlopig Staatshoofd met beperkte bevoegdheden.