Wet op het forumgebruik (3 februari 2005)

Het forum is een openbare plek en dat impliceert willens nillens een aantal afspraken en regels. We vragen je deze overeenkomst met de nodige aandacht door te nemen en er uiteraard rekening mee te houden.

Laat ons samen ons best doen om dit forum volwassen, ondersteunend en aangenaam te houden.

Tips

1. Zorg voor een duidelijke titel van je bericht zodat iedereen onmiddellijk weet waarover het gaat.
2. Vermijd afdwaling: Respecteer het oorspronkelijk bericht en blijf bij het onderwerp.
3. In sommige rubrieken zijn anonieme postings toegelaten. Maar anoniem reageren draagt niet bij tot de geloofwaardigheid van je posting. Onderteken dus tenminste met een nickname.
 

Regels

1. Het forum is bedoeld om ideeën, meningen, opbouwende kritieken en ervaringen met anderen te delen. Hier is dus geen plaats voor scheldtirades, dreigementen, beledigingen of ondoordachte puberpraat.
Indien u niet akkoord kunt gaan met iemands mening, ga dan in op de inhoud van zijn bericht en val nooit de persoon in kwestie persoonlijk aan.
2. Post geen berichten die racistisch, schokkend, obsceen, haatdragend of beledigend zijn , of in strijd zijn met de Vlaamse wet of de wet op de privacy schenden.
3. Post geen links naar illegale software, porno, warez, crack-sites, .....
4. Reclame (macro) of te koop aanbieden is verboden.
5. Flooding (zeer veel postings plaatsen na elkaar in dezelfde topic) is verboden. Dit remt andere leden af om in een topic te schrijven en maakt een dialoog in de betreffende topic onmogelijk.
6. Maak geen gebruik van CAPS flooding (het overbodig gebruiken van hoofdletters, wat wordt ervaren als "schreeuwen" in gesproken taal)
7. Doe geen crossposting (meerdere keren hetzelfde posten in verschillende forums)
8. Het PM-systeem (privé-berichten) mag niet gebruikt worden voor commerciële, illegale of lasterlijke doeleinden.
9. Maak geen overdadig gebruik van smiley's. Dit veroorzaakt een nutteloze overlast voor de webserver.
10. Hou uw onderschrift simpel! Een klein tekstje, een banner, een onopvallende tekening of logo, maar geen beeldvullende kronieken en/of fotos en grote logos.
11. Hou ook uw avater simpel! Het beste is dat je hier binnen de 80 op 80 pixels blijft, iets groter mag maar te groot wordt niet getolereerd.
12. Postings die indruisen tegen regels 1 tot 11 kunnen door de site-administrators verwijderd worden! In geval van recidivisme kan er een boete opgelegd worden. 100 VDK voor een eerste ernstige overtreding, en exponentieel (200 VDK, 400 VDK, 800 VDK, ...) voor de volgenden. Indien de boetes niet betaald worden of de overtredingen blijven zich opstapelen mag het forumbeheer het account uitschakelen of verwijderen.

Vragen, op- en aanmerkingen i.v.m. deze forumregels of het overtreden ervan, contacteer ons via forumbeheer@emery.be